Volledig scherm
© Thinkstock

Hoge nood? Openbaar toilet in Waalwijk nog lastig te vinden

WAALWIJK - Het is vaak nog hard zoeken naar een openbaar toilet in Waalwijk. Het aantal ondernemers en (horeca-)exploitanten dat zijn toilet aanmeldt bij de app HogeNood, valt tegen. Stichting Centrummanagement en de gemeente blijven er aandacht voor vragen.

Eerder zwengelde de Continentie Stichting Nederland de discussie over de openbare toiletten aan. Volgens haar is het voor mensen met hoge nood vaak lastig om het dichtstbijzijnde toilet te vinden. 

De app HogeNood zou daarbij kunnen helpen. Op de mobiele telefoon is te zien waar toiletten te vinden zijn, de openingstijden en wat ze eventueel kosten. Maar het succes van de app valt of staat met de deelname van ondernemers, die hun toiletten hiervoor aanmelden. 

Waalwijk erkent het probleem en wil het gebruik van de app bevorderen. De afgelopen maanden probeerde Stichting Centrummanagement haar achterban hiervoor al warm te krijgen. Datzelfde geldt voor de gemeente. ,,Het aantal in de app opgenomen locaties is inmiddels gestegen, maar het gaat helaas traag”, is nu de conclusie. Het gaat vooral om benzinestations en grotere winkels, die in de app te vinden zijn.

Eerder is ook speciale aandacht gevraagd voor openbare invalide-toiletten. Daar zouden er in Waalwijk te weinig van zijn.