Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Honderden kilo's coke gevonden tussen fruit in gemeente Heusden: waarde van tientallen miljoenen euro's

HEUSDEN/ROTTERDAM - Bij een transportbedrijf in de gemeente Heusden zijn honderden kilo's cocaïne gevonden. De drugs - met een waarde van tientallen miljoenen euro's - lagen in een container, tussen het fruit. De recherche onderzoekt de herkomst van de drugs. De container kwam Nederland in via Rotterdam.

De politie werd dinsdagochtend in alle vroegte gewaarschuwd nadat de drugs werden ontdekt bij het Brabantse bedrijf. Agenten troffen een grote partij drugs aan tussen het fruit in de container. Het is nog onduidelijk hoe de drugs in de container terecht zijn gekomen, waar dit gebeurde en wie dit heeft gedaan. Dat wordt verder uitgezocht.

De politie, die het voorval donderdag naar buiten brengt, benadrukt dat er niet van uitgegaan wordt dat het bedrijf iets met de drugs te maken heeft. De container kwam via Rotterdam naar het bedrijf in de gemeente Heusden.

Tientallen miljoenen euro's

De partij coke heeft een straatwaarde van tientallen miljoenen euro's. Het was vermoedelijk de bedoeling van de betrokken criminelen om de drugs voor aankomst bij het afleveradres - het Heusdense bedrijf - uit de container te halen. Dat is niet gelukt. Onduidelijk is nog waar het voor hen is misgegaan. 

Het witte poeder is afgevoerd voor vernietiging. Er is nog niemand aangehouden.