Volledig scherm
Honderdjarige mevrouw C. Vissers-Brok samen met burgemeester W. Verhees op het aangeboden bankje. © Hans van den Eeden

Honderdjarige in Drunen in het zonnetje gezet

DRUNEN - Mevrouw C.D. Vissers-Brok (1919) stond zaterdag in Drunen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Aanleiding was haar honderdste verjaardag. Hoogtepunt was het bezoek van Willemijn van Hees, burgemeester van Heusden. 

Pal voor het seniorencomplex aan de Schoolstraat in werd haar door de burgemeester een bankje aangeboden. De opgewekte jarige job genoot van alle aandacht. 

Voor het zover was werd ze door familie en bekenden hartelijk toegezongen. Geheel in stijl waren er bloemen van de burgemeester. Ook waren er mooie woorden en bloemen die door Paul van Hulten, voorzitter van de KBO Drunen, werden aangeboden. De dag werd verder informeel in de familiekring doorgebracht. 

Mevrouw Vissers, geboren in Dongen, is de oudste dochter uit een gezin van elf kinderen. Een lange periode zorgde ze voor haar ouders. Op de kermis leerde ze haar man kennen en ging in Drunen wonen. Nadat haar man 25 jaar geleden overleed stelde ze haar zelfstandigheid op prijs. Ze was als lector actief in de Lambertusparochie. Handwerken en kerstkaarten maken was en is haar passie. 

Mevrouw Vissers heeft 5 kinderen, 13 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. Binnen de mogelijkheden kookt ze haar eigen potje en trekt er ondersteund met de rollator erop uit om boodschappen te doen. Door de sterke familieband krijgt de honderdjarige regelmatig bezoek.

Het aantal Nederlanders dat honderd jaar of ouder is, is in de afgelopen twintig jaar van duizend verdubbeld naar meer dan tweeduizend. De komende twintig jaar wordt opnieuw een verdubbeling verwacht.