De vervuiling van de uiterwaarden, zoals hier ter hoogte van Hedikhuizen, valt erg mee. Hier en daar wat flarden plastic.
Volledig scherm
De vervuiling van de uiterwaarden, zoals hier ter hoogte van Hedikhuizen, valt erg mee. Hier en daar wat flarden plastic. © Gert-Jan Buijs

Hoogwater-troep blijft hangen in Limburg

Raar maar waar; de verwachting was dat het hoogwater vanuit Limburg zou zorgen voor een zondvloed van rotzooi op de Maasuiterwaarden in Heusden, Waalwijk en Altena. Het tegendeel is waar, leert een inventarisatie van Natuurmonumenten.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Burgemeesters slaan alarm over drugsindustrie: ‘Aanpak georganiseerde misdaad faalt’
  PREMIUM

  Burgemees­ters slaan alarm over drugsindu­strie: ‘Aanpak georgani­seer­de misdaad faalt’

  TILBURG - Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda), onder meer voor het legaliseren van softdrugs en extra geld voor politie en justitie, waardoor drugscriminelen steviger en efficiënter kunnen worden aangepakt.