Volledig scherm
PREMIUM
Impressie hotelplan Tilburgseweg Waalwijk (locatie Groenrijk) © Architectenbureau Van Reeven

Hotel op plek GroenRijk? College Waalwijk verwacht geen problemen

WAALWIJK - De drie regionale vastgoedondernemers die aan de Tilburgseweg tussen Waalwijk en Sprang-Capelle een hotel met 150 kamers, een kantoor en een restaurant willen bouwen, hoeven hun plannen niet aan te passen. Twaalf omwonenden en een groep horeacaondernemers hadden bij de gemeente hun zorgen geuit over de grootschaligheid van het plan, maar het college vindt dat het project goed genoeg is onderbouwd en onderzocht.

Omwonenden en omliggende bedrijven vrezen onder meer verkeersoverlast en aantasting van het woongenot. Maar volgens het college heeft een gespecialiseerd verkeersbureau de plannen onderzocht en worden er geen problemen verwacht. ,,Uit de berekeningen blijkt dat er sprake is van een acceptabele doorstroming op de kruispunten”, zo antwoordt het college onder meer. Ook de hoogte van de bebouwing waar een inspreker naar verwees, vindt het college geen probleem. ,,Deze locatie in de hoek van de Noorder Allee en de N261 is juist geschikt voor een hoogteaccent. Het nieuwe gebouw zorgt voor een driehoek rond de rotonde en maakt op die manier stedenbouwkundig een betere verbinding tussen Landgoed Driessen en Waalwijk.” 

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.