Volledig scherm
Impressie hotelplan Tilburgseweg Waalwijk (locatie Groenrijk) © Architectenbureau Van Reeven

Hotelplan bij GroenRijk Waalwijk: extra kamers wel nodig?

WAALWIJK - Twaalf omwonenden en ondernemers hebben een reactie ingediend bij de gemeente Waalwijk op de plannen met voormalige tuincentrum GroenRijk.

Drie regionale vastgoedondernemers willen aan de Tilburgseweg tussen Waalwijk en Sprang-Capelle een hotel met 150 kamers, een kantoor en een restaurant bouwen. Het college van Waalwijk staat positief tegenover het plan, maar omwonenden, omliggende bedrijven en andere hotelondernemers hebben nog wel wat vragen.

Hotelondernemers vragen zich af of er wel behoefte is aan extra hotelkamers in de regio en vragen om een onderzoek. Ook zijn er zorgen over onder meer verkeersoverlast, aantasting van privacy en woongenot.

Opnieuw ter inzage

Volgens een woordvoerder van Waalwijk gaat de gemeente alle inspraakreacties beantwoorden. Daarna komt het plan opnieuw ter inzage te liggen. Wanneer dat zal zijn, is nog niet duidelijk. 

Niet het enige plan

Het hotelplan aan de Tilburgseweg is niet het enige plan in de buurt. Een paar kilometer verderop is een complex gepland met vijfhonderd kamers aan de Horst, vlakbij het Eftelinghotel.