In veel gemeenten, zoals in Goirle, is het verboden om de sportvelden te te betreden, ook voor kinderen die willen spelen.
Volledig scherm
In veel gemeenten, zoals in Goirle, is het verboden om de sportvelden te te betreden, ook voor kinderen die willen spelen. © MHC

‘Houd afstand!’ Klim niet over hekken om te spelen op gesloten sportvelden

VLIJMEN - ‘Houd afstand!’ Met die dringende oproep doet de gemeente Heusden een extra appèl op mensen om voldoende afstand te houden. Dit vanwege berichten dat bijvoorbeeld kinderen en jongeren over hekken klimmen om op gesloten voetbalvelden te gaan spelen.

Zo krijgt Heusden ook signalen dat ouderen gezellig dicht elkaar buiten op bankjes zitten. ,,Dat is absoluut niet de bedoeling!”schrijft de gemeente Heusden op Facebook. 

Levensbelang

Het hek van het sportcomplex van vv Haarsteeg zit op slot. De voetbalvelden zijn net als elders 'verboden terrein'.
Volledig scherm
Het hek van het sportcomplex van vv Haarsteeg zit op slot. De voetbalvelden zijn net als elders 'verboden terrein'. © vv Haarsteeg

,,Houd afstand (twee armlengten), vermijd grote groepen en werk zoveel mogelijk thuis, zijn adviezen die van levensbelang zijn.” Deze maatregelen zijn bedoeld om de verspreiding van corona een halt toe te roepen.

Ook bijvoorbeeld voetbalvereniging vv Haarsteeg heeft gemerkt dat nog steeds kinderen komen voetballen op het sportcomplex, terwijl dat toch echt afgesloten is. ,,Normaal is iedereen van harte welkom, maar het is niet de bedoeling dat kinderen nog voetballen op het sportpark", staat in een extra oproep op de website van de club. 

,,Het is voor iedereen belangrijk dat het sportpark de komende tijd niet gebruikt wordt voor welke voetbalactiviteit dan ook. Klim dus niet over het hek! Wij rekenen op jullie begrip in deze situatie!", aldus het bestuur.

De gemeente Heusden wijst op de vele oproepen op sociale media van mensen die werken in ziekenhuizen. ,,Zij doen een klemmend beroep op ons allemaal om ons aan deze richtlijnen te houden. Dank aan iedereen die zich hieraan houdt en aan verenigingen en ondernemers die bijdragen aan deze maatregelen!”