Volledig scherm
In de woning van de ouders van Yuri van Gelder werd 2,4 kilo gedroogde hennep gevonden. © Reality Photo

Huis ouders Yuri van Gelder moet op slot: Waalwijk krijgt gelijk van de rechter

WAALWIJK - De woning van de ouders van Yuri van Gelder moet voor drie maanden op slot na de drugsvondst vorige maand. Dat heeft de rechter bepaald.  De gemeente Waalwijk vindt alle media-aandacht voor deze zaak geen reden om van tijdelijke sluiting af te zien.  Rechter J. Sierkstra deelt die mening. 

Afgelopen dinsdag  vocht de familie Van Gelder de tijdelijke sluiting aan bij de rechtbank in Breda. Volgens haar advocaat Vincent Poelmeijer zijn ze al genoeg gestraft door alle publiciteit. Ook zou een sluiting grote gevolgen hebben. Zo vreest de familie voor financiële problemen.

De gemeente zegt gewoon vast te houden aan het beleid om panden tijdelijk te sluiten als meer dan een gebruikershoeveelheid drugs wordt aangetroffen. Met zo'n maatregel wordt niet alleen een duidelijk signaal afgegeven, ook moet het de buurt veiliger maken.

Bij de controle in januari werd 2,4 kilo gedroogde hennep, met een waarde van 10.000 euro, gevonden in de woning aan de Ds. Louwe Kooymanslaan. De zaak trok landelijke aandacht, omdat het hier om het huis van de ouders van Yuri van Gelder gaat. De topturner heeft een drugsverleden. Overigens woont hij niet meer thuis. Het is nog niet duidelijk van wie de hennep nu precies was. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.