Volledig scherm
Volgens makelaarsvereniging NVM wordt er te weinig gebouwd.

Huizen in Drunen en Waalwijk wisselen steeds sneller van eigenaar

KAARTWAALWIJK/DRUNEN - Een maand, langer duurt het niet meer om in Waalwijk of Drunen van je huis af te komen. Tussenwoningen en hoekwoningen stonden het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld 32 dagen te koop.

 Verkopers van twee-onder-een-kappers en vrijstaande huizen moesten iets meer geduld hebben. Zij hadden respectievelijk 56 en 99 dagen een bord in de tuin staan. 

Quote

Als dit zo doorgaat, loopt de boel binnenkort vast.

NVM-voorzitter Ger Jaarsma:

Voor verkopers zijn het gouden tijden. Ze zijn niet alleen snel van hun huis af, ze krijgen er nog meer voor ook. In de Langstraat stegen de prijzen 1 tot 2,4 procent. Tussenwoningen kosten nu gemiddeld 206.000 euro en hoekwoningen 228.000 euro. Alleen voor vrijstaande woningen werd gemiddeld iets minder betaald dan een kwartaal eerder; 414.000 euro.  
De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) maakt zich zorgen over de woningmarkt. ,,Als dit zo doorgaat, loopt de boel binnenkort vast", waarschuwt voorzitter Ger Jaarsma. De makelaarsvereniging wil zo snel mogelijk ingrijpende maatregelen om de woningmarkt weer gezond te maken. Volgens de NVM wordt er onder meer te weinig gebouwd en komen er te weinig coöperatiewoningen op de markt. 

Zie hieronder de ontwikkeling van de huizenverkoop op basis van de cijfers van de NVM, door Local Focus zichtbaar gemaakt op een kaart. Waalwijk en Drunen (in het midden, helblauw) springen er in deze regio duidelijk uit.  Oss en Uden ook, maar dan in negatieve zin.

Over het gehele land bezien kleuren slechts drie regio's positief helblauw. Naast Waalwijk en Drunen zijn dit Zuidwest Drenthe en Zuidoost Groningen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement