Veel winkeliers hebben fors te lijden onder de coronamaatregelen. De Langstraatgemeenten schieten ondernemers die in de problemen komen te hulp.
Volledig scherm
Veel winkeliers hebben fors te lijden onder de coronamaatregelen. De Langstraatgemeenten schieten ondernemers die in de problemen komen te hulp. © Carlo ter Ellen

Hulp voor ondernemers door uitstel belastingen

DE LANGSTRAAT - De gemeenten in De Langstraat schieten ondernemers te hulp die door de coronacrisis in financiële problemen komen.

Ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in problemen zijn gekomen, kunnen een verzoek indienen om de gemeentelijke belastingen later te mogen betalen. Meerdere politieke partijen drongen hier al op aan.

Heusden en Waalwijk: Verzoek indienen

Waalwijk en Heusden volgen het advies van de Veiligheidsregio om de gemeentelijke belastingen voor ondernemers op te schorten. Het gaat dan om OZB, reinigingsrecht, afvalstoffenheffing, reclame en/of BIZ-heffing, precariorechten en ook de toeristenbelasting.

Ondernemers moeten hiertoe wel een verzoek indienen. ,,We kiezen er voor om maatwerk te verrichten", stelt de gemeente Waalwijk.

Ook Heusden belooft 'coulant' met verzoeken om te gaan. Met ondernemers worden dan afspraken gemaakt tot het treffen van betalingsregelingen. Deze maatregel gaat onmiddellijk in en duurt vooralsnog tot 1 juni.

Loon op Zand: drie maanden uitstel

Loon op Zand besloot deze week om bedrijven in de gemeente drie maanden uitstel te geven om hun belasting te betalen. Hierdoor hoeven de onroerende zaakbelasting en de afvalstoffenheffing pas op 31 augustus betaald te zijn. Ook met opgelegde leges wordt soepel omgegaan.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?