Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Kippa

‘Ik hoop dat ook artsen de noodkreet van de 80 van de Langstraat horen

columnVanavond start 'de 80'. Als er één evenement is dat De Langstraat op de kaart zet, is het deze zware Kennedymars. Vorig jaar overleed een 74-jarige deelnemer vlak na de finish. Zo'n zwarte bladzijde wil de organisatie niet nog eens schrijven. Dus drukt ze deelnemers op het hart goed voorbereid aan de meet te verschijnen en geeft ze tips hoe dat te doen. EHBO'ers krijgen te horen waar ze op moeten letten. En er komen extra motorrijders, die het medisch team van 'de 80' binnen drie minuten naar onheilsplaatsen brengen.

De meeste 80-lopers weten waar ze aan beginnen. Maar niet iedereen bewaakt zijn of haar grenzen goed. Ook niet-wandelaars lijden daar aan. De organisatie van de 80 heeft zijn zaakjes meer dan goed op orde. Helaas is daarmee niet alle ellende te voorkomen. Het fatale incident van vorig jaar heeft mensen wel de ogen geopend. En dat is winst.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.