Volledig scherm
PREMIUM
De Drunense loodgieter Brenda van den Wildenberg is afgelopen vrijdag door CNV benoemd tot ‘Vakvrouw van het jaar’. © Roel van der Aa

In een mannenwereld is loodgieter Brenda de baas: Drunense is Vakvrouw van 2019

DRUNEN - Klanten kijken soms raar op als ze een loodgieter bestellen, en Brenda van den Wildenberg komt binnen. Verrast, maar aangenaam verrast. Van den Wildenberg, verkozen tot vakvrouw van het jaar, geniet op de bouw intussen veel respect van collega’s. In de kantine blijft er altijd een stoel voor haar vrij en is de laatste koffie voor haar.

De Drunense loodgieter had haar carrière pad al vroeg uitgestippeld. ,,Mijn vader ging altijd fluitend de deur uit en kwam fluitend thuis, mopperde nooit”, vertelt Brenda. ,,Ik dacht; die heeft leuk werk, dat wil ik ook!” Een opleiding in de installatietechniek op de LTS, samen met haar zus, was dan ook een logische keuze. De leerkracht maakte zich wel wat zorgen om de verlegen Brenda. Want in die mannenwereld moet je wel van je af kunnen bijten. ,,Sommige jongens keken even vreemd op of zijn geneigd je te helpen. Maar ik kan het echt wel zelf.”