Volledig scherm
PREMIUM
De Trudokerk die door de reformatie in handen van de hervormden kwam en in de oorlog werd opgeblazen. © Hans van den Eeden

In Herpt heten ze allemaal Buijs. Behalve die van Verhoeven, die heten De Wilt!

HERPT - Het is meer dan een tegeltjeswijsheid in het kerkdorp op een stroomrug langs het Oude Maasje: in Herpt heten ze immers allemaal Buijs. Behalve die van Verhoeven, die heten De Wilt. Binnenkort verschijnt een boek van Leo Swaans over burgemeester Izak Buijs (1825-1911).

Op initiatief van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena worden historisch markante personen uit de elf kernen van de gemeente Heusden geportretteerd. Herptenaar Leo Swaans verdiepte zich in de persoon en de context van burgemeester Izak Buijs uit Herpt.

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.