Volledig scherm
PREMIUM
De Trudokerk die door de reformatie in handen van de hervormden kwam en in de oorlog werd opgeblazen. © Hans van den Eeden

In Herpt heten ze allemaal Buijs. Behalve die van Verhoeven, die heten De Wilt!

HERPT - Het is meer dan een tegeltjeswijsheid in het kerkdorp op een stroomrug langs het Oude Maasje: in Herpt heten ze immers allemaal Buijs. Behalve die van Verhoeven, die heten De Wilt. Binnenkort verschijnt een boek van Leo Swaans over burgemeester Izak Buijs (1825-1911).

Op initiatief van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena worden historisch markante personen uit de elf kernen van de gemeente Heusden geportretteerd. Herptenaar Leo Swaans verdiepte zich in de persoon en de context van burgemeester Izak Buijs uit Herpt.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.