Volledig scherm
Een apothekersassistente zoekt medicijnen bij elkaar in een apotheek. © ANP

Inspectie tikt Zon Apothekers in Vlijmen op de vingers

VLIJMEN - Zon Apothekers in Vlijmen moet een aantal zaken in de bedrijfsvoering verbeteren. Het gaat vooral om administratie en controle bij de uitgifte van medicijnen. 

Dat staat in een openbaar rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Die bracht op 27 februari dit jaar een bezoek, dat een dag eerder was aangekondigd. 

Niet alles in orde

Tijdens het inspectiebezoek aan de apotheek in het Gezondheidscentrum aan de Statie bleek niet alles in orde. Op meerdere punten werd niet volledig voldaan aan de wettelijke regels en de geldende richtlijnen en normen. 

Bij de controle door de Inspectie wordt standaard gekeken naar de uitgifte van geneesmiddelen, kwaliteit en organisatie, bijhouden van patiëntendossiers, medicatiebewaking en -beoordeling en monitoring van het geneesmiddelengebruik. Volgens de rapporteur werd niet op alle vereiste criteria voldoende gescoord.  

Geen tweede bezoek

De geconstateerde gebreken zijn niet dermate ernstig dat een tweede bedrijfsbezoek nodig is. De Gezondheidsinspectie vertrouwt erop dat de Vlijmense apotheek adequate maatregelen treft op de aangegeven zaken.  

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.