Volledig scherm
Een apothekersassistente zoekt medicijnen bij elkaar in een apotheek. © ANP

Inspectie tikt Zon Apothekers in Vlijmen op de vingers

VLIJMEN - Zon Apothekers in Vlijmen moet een aantal zaken in de bedrijfsvoering verbeteren. Het gaat vooral om administratie en controle bij de uitgifte van medicijnen. 

Dat staat in een openbaar rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Die bracht op 27 februari dit jaar een bezoek, dat een dag eerder was aangekondigd. 

Niet alles in orde

Tijdens het inspectiebezoek aan de apotheek in het Gezondheidscentrum aan de Statie bleek niet alles in orde. Op meerdere punten werd niet volledig voldaan aan de wettelijke regels en de geldende richtlijnen en normen. 

Bij de controle door de Inspectie wordt standaard gekeken naar de uitgifte van geneesmiddelen, kwaliteit en organisatie, bijhouden van patiëntendossiers, medicatiebewaking en -beoordeling en monitoring van het geneesmiddelengebruik. Volgens de rapporteur werd niet op alle vereiste criteria voldoende gescoord.  

Geen tweede bezoek

De geconstateerde gebreken zijn niet dermate ernstig dat een tweede bedrijfsbezoek nodig is. De Gezondheidsinspectie vertrouwt erop dat de Vlijmense apotheek adequate maatregelen treft op de aangegeven zaken.