Burgemeester Sacha Ausems (rechts) reikt de hoge koninklijke onderscheiding uit aan Mieke Hazes in het Erasmus MC in Rotterdam.
Volledig scherm
Burgemeester Sacha Ausems (rechts) reikt de hoge koninklijke onderscheiding uit aan Mieke Hazes in het Erasmus MC in Rotterdam. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Inzet voor reuma-patiënt levert hoge koninklijke onderscheiding op: professor Mieke Hazes benoemd tot Ridder

SPRANG-CAPELLE - Mieke Hazes uit Sprang-Capelle is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De hoogleraar reumatologie dankt de hoge koninklijke onderscheiding aan haar grote verdiensten voor de medische zorg.

  1. Nieuwe basisscholen schieten uit de grond

    Nieuwe basisscho­len schieten uit de grond

    OUDHEUSDEN - De nieuwbouw van De Dromenvanger en De Leilinde aan de Kasteellaan in Oudheusden vordert gestaag. De contouren van de twee basisscholen die onder één dak komen te zitten zijn al goed zichtbaar, de eerste scheidingswanden worden de komende tijd geplaatst. ,,We zien nu langzamerhand echt hoe het gaat worden, daar zijn we erg blij mee", stelt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van scholenstichting Scala, waar De Dromenvanger toe behoort. Daltonschool De Leilinde (speciaal basisonderwijs) valt onder de Willem van Oranje Scholengroep. De leerlingen van De Leilinde krijgen momenteel les in Wijk en Aalburg, De Dromenvanger kan tijdens de nieuwbouw blijven zitten.