Heusden stelt 26,8 miljoen euro beschikbaar voor uitvoering van de plannen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), die in totaal zo'n 117 miljoen euro kosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Heusden stelt 26,8 miljoen euro beschikbaar voor uitvoering van de plannen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), die in totaal zo'n 117 miljoen euro kosten. © Shutterstock

Ja gezegd, nu komt Heusden ook met boter bij de GOL-vis

VLIJMEN  - Boter bij de vis. Dat gaat de Heusdense politiek vanavond geven voor miljoenenplan Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Waarbij ‘boter’ staat voor 26,8 miljoen euro, de Heusdense bijdrage om het grote toekomstplan voor de regio te betalen.

Er is nog wel een kleine slag om de arm: de Heusdense raad heeft gisteravond niet formeel gestemd, omdat zo'n stemming in een digitale raadsvergadering niet geldig is. Daarom komt de politiek vanavond alsnog fysiek bijeen in het gemeentehuis, enkel en alleen voor de stemming. Vanwege de coronacrisis vergaderde gisteravond  iedereen vanuit huis.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.