Volledig scherm
Jessica geeft de ring terug aan Joop. © Jessica Rekkers

Jessica (26) uit Hank vindt trouwring van voormalig huiseigenaar terug: ‘Echt bizar, dit kan eigenlijk niet’

ALICANTE - ,,Echt bizar, dit kan eigenlijk niet, hè? Je zou zeggen dat het allemaal gespeeld is.” Jessica Rekkers maakte onlangs het onmogelijke mee: tijdens een schoffelbeurt in de tuin trof ze een glimmende trouwring aan. Eentje die bij nader inzien van de eerste eigenaar van het huis, aan de Henri Dunantstraat in Hank, bleek te zijn. Een ontmoeting met Joop, de rechtmatige eigenaar, volgde snel.

De ring bleek van Joop te zijn, die op 25 september 1968 met Marian trouwde. Vier jaar na het huwelijk verloor hij de ring. Niet verrassend, tijdens het frezen van de tuin. 47 jaar liep hij ringloos rond, ook in Alicante (Spanje), waar hij met Marian nu zo’n twintig jaar woont. 

Rekkers besloot op de Facebookgroep ‘Je komt uit Hank als...’ een oproep te plaatsen. Al snel stond haar buurvrouw op de stoep, die over het nummer van Joop beschikte. En geloof het of niet: enkele dagen voordat Rekkers de ring vond, boekte ze een reis naar... Alicante. Juist, daar waar Joop en Marian en wonen. Ze legde contact en van het één kwam al snel het ander.

,,Om het nog gekker te maken: vanaf het hotel waar ik verblijf is het met de auto acht minuten rijden naar het adres van Joop en Marian”, vertelt Rekkers. Toen ze afgelopen vrijdag landde, maakte ze direct een afspraak met het gehuwde stel. ,,Diezelfde avond spraken we nog af, in Moraira, een vissersdorpje aan de Costa Blanca. Onder het genot van een drankje hebben we gezellig zitten kletsen en heb ik de ring teruggegeven. Ze waren er ontzettend blij mee.”

Quote

Joop kreeg er zelfs een beetje ruzie met zijn vrouw over

Jessica Rekkers

Volle kracht

Hoewel de ringvinger normaliter als dé vinger voor de trouwring dient, gaat dat bij Joop niet (meer) op. De ring past namelijk niet meer. ,,Joop kreeg er zelfs een beetje ruzie met zijn vrouw over”, klinkt het gekscherend. ,,Hij probeerde ‘m met volle kracht om z’n ringvinger te wringen, maar dat lukte niet. Nu draagt hij de ring zolang maar om z’n pink”, vertelt de 26-jarige met een knipoog.

Zelf stond ze te popelen om de ring terug te geven. Ze omschrijft de situatie als ‘heel bijzonder en speciaal’. Ze blijven in toekomst met elkaar in contact staan, denkt ze. ,,Joop en Marian komen nog wel eens naar Nederland, dan kunnen we afspreken. Je hebt op deze manier toch een bepaalde band met elkaar gekregen. Het is een heel bijzonder verhaal, al zeg ik het zelf.”

Volledig scherm
Joop glundert. © Jessica Rekkers
Volledig scherm
De ring zit wel wat krap. © Jessica Rekkers
Volledig scherm
Een tevreden Joop. © Jessica Rekkers
Volledig scherm
Ook Marian (links) kan een glimlach niet onderdrukken. © Jessica Rekkers