Volledig scherm
Anne van Wamel geniet met volle teugen van haar eerste deelname aan de Jeugdvakantieweek. © Marcel Donks

Jeugdvakantieweek Waspik van start:
Ridderburcht krijgt vorm

WASPIK - Op het weiland naast De Kleine Hoefjes aan de Parallelweg in Waspik waar het normaal zo rustig is, klinkt maandagmiddag feestmuziek uit de speakers en is er een oorverdovend getik van hamers te horen. De Jeugdvakantieweek in Waspik is begonnen en daarmee de laatste week schoolvakantie voor de basisschooljeugd.

Het veldje achter de Prins Bernhardstraat waar de Jeugdvakantieweek jarenlang werd gehouden, kreeg teveel beperkingen. Het was klein en niet handig in te delen, maar vooral: het getimmer en gefeest zorgden voor de nodige geluidsoverlast. ,,Hier zitten we veel beter”, zegt een tevreden Roy Meijs, een van de hoofdleiders. ,,We hebben meer ruimte en alle groepen kunnen elkaar zien. Veel gezelliger. Bovendien zitten we meer aan de rand van de wijk waardoor omwonenden geen last van ons hebben.”

Dekking zoeken

Ondanks de zonnige start van de week, moet het hele gezelschap van 181 kinderen en zo'n veertig vrijwilligers maandag rond half drie dekking zoeken. Regen, hagel en onweer lijken roet in het eten te gooien, maar de kinderen laten zich niet er niet door van slag brengen. 

Volledig scherm
Op maandag en dinsdag worden van pallets hutten en kastelen gebouwd. Kinderen nemen hun eigen hamers en spijkers mee. © Marcel Donks

‘Ridders en Jonkvrouwen’

De hutten van pallets doen het weiland veranderen in een ware ridderburcht, geheel in stijl van het thema ‘Ridders en Jonkvrouwen’. Ook Anne van Wamel (7) timmert er op los, samen met haar groep 7 genoten Marit, Yensey en Floor. "Het is echt super leuk. Ik heb een eigen hamer en eigen spijkers en het timmeren gaat best goed. In de knutseltent hebben we al een mooi bord voor onze hut gemaakt. Leuk om voor de eerste keer mee te doen." 

Volledig scherm
Het jongere deel van groep 7 met van links naar rechts Marit, Yensey, Floor en Anne © Marcel Donks

En dat allemaal met de klanken van ‘Had ik mar ‘n haomer en ‘n maandje vol mee spijkers’ van WC Experience op de achtergrond. De kinderen genieten met volle teugen van hun laatste week vakantie.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.