Jongen (15) overleden op de A15, 69-jarige man uit Altena aangehouden

ECHTELD -  Het ongeluk dat op de A15 bij Echteld plaatsvond zaterdagavond rond 18.15 uur heeft een dodelijke afloop, zo meldt de politie. Een 15-jarige jongen en een 39-jarige vrouw uit Ede zijn hierbij ernstig gewond geraakt en met spoed naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De jongen heeft het niet overleefd. De politie heeft een 69-jarige man uit Altena aangehouden.

Het ongeval gebeurde doordat de auto vermoedelijk een klapband kreeg, waardoor deze tegen een andere auto aan botste. Toen de inzittenden uitstapten, werden de 15-jarige en de 39-jarige geschept door een derde auto. Achter het stuur van dat voertuig zat een 69-jarige man uit Altena. De politie laat weten dat het gebruikelijk is om bij dit soort ongelukken de betrokken bestuurder aan te houden.

De weg was zaterdagavond afgesloten en voor getuigen werd slachtofferhulp geregeld. VOA doet nu verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© Persbureau Heitink
 1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.