Volledig scherm
PREMIUM
Eén vande twee vitrines die zijn opengebroken. © FPMB

Juwelier Franc Cortenbach doet met blauw oog zijn verhaal na overval: ‘Ze richtten een pistool op mijn hoofd en schoten’

WAALWIJK - Hij is flink afgetuigd. Met blauw oog, beschadigingen aan zijn hoofd en zere ribben doet Franc Cortenbach zondagochtend zijn verhaal over de overval op zijn huis en juwelierszaak. De Waalwijker is nog altijd een beetje beduusd van wat hem en zijn vrouw is overkomen. 

In de zaak aan de Grotestraat wordt zondagochtend nog onderzoek gedaan naar wat zich de avond ervoor rond 22.00 uur heeft afgespeeld. Er zijn twee vitrines gebroken, mogelijk zijn er wat sieraden gestolen. Maar dat is de minste zorg van de Waalwijkse juwelier. Cortenbach is blij dat hij, zijn vrouw en hond het er redelijk goed vanaf hebben gebracht. 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.