Volledig scherm
Een automobilist heeft vannacht de Kaaie Poalen van Veen uit de grond gereden. © Hans Verbeek/ Digitaalburg

Kaaie Poalen tussen Veen en Andel lijken onherstelbaar beschadigd

Een automobilist heeft afgelopen weekend de Kaaie Poalen op de Maasdijk tussen Veen en Andel uit de grond gereden. De grenspalen lijken daarbij onherstelbaar beschadigd te zijn geraakt.

Het is onduidelijk waardoor de automobilist op de palen is gebotst. Mogelijk heeft de bestuurder de flauwe bocht gemist, is deze vervolgens tegen een kombord gereden en daarna tegen de grenspalen. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt bij het eenzijdige ongeval.

De Kaaie Poalen staan op de Maasdijk tussen de Brabantse dorpen Veen en Andel. De hardstenen palen geven de oude grenzen aan tussen het Oudland van Altena en de Hooge Maasdijk van Stad en Land van Heusden. Op de ene paal staat het wapen van Altena: twee zalmen. Op de andere paal staat het wapen van Heusden: een rad. 

Een van de twee palen is al eens eerder afgebroken. Toen kon de schade nog hersteld worden. Gezien de schade die in de nacht van zaterdag op zondag is aangericht zal het dit keer een hele klus worden om de grenspalen te herstellen.

Volledig scherm
De Kaaie Poalen op de grens tussen Veen en Andel voordat ze uit de grond waren gereden. © Google Maps