De maand april is normaal gesproken een topmaand voor het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel. Vanwege corona blijven de gasten echter massaal weg.
Volledig scherm
De maand april is normaal gesproken een topmaand voor het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel. Vanwege corona blijven de gasten echter massaal weg. © GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

Kaatsheuvelse hotels verhuren leegstaande kamers aan thuiswerkers

KAATSHEUVEL - Nu de hotelbranche op zijn gat ligt, gaan Hotel de Kroon en het GuestHouse Hotel Kaatsheuvel kamers verhuren aan bijvoorbeeld thuiswerkers. ,,We moeten creatief zijn.”

Spelende kinderen, huilende baby's, partners die de hele dag aan het bellen zijn. Thuiswerken kan deze weken nogal een uitdaging zijn, snappen ze bij Hotel de Kroon en GuestHouse Hotel Kaatsheuvel. Nu de kamers leeg staan, biedt eigenaar Coen Schelfhorst de ruimtes aan voor een aangepaste prijs. Voor hoeveel? ,,Wat iemand het waard vindt, wat iemand kan betalen. We leven in een nieuwe werkelijkheid", weet Schelfhorst. ,,Maar om een indicatie te geven: 200 euro voor een week, 600 euro voor een maand, dat lijkt me redelijk.”

Quote

April is na augustus voor ons dé topmaand van het jaar. Dat lopen we nu mis.

Coen Schelfhorst, Eigenaar Hotel de Kroon en GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

Harde klappen

Vanwege het corona-virus ligt de hotelbranche op zijn gat. Ook bij Hotel de Kroon en het GuestHouse Hotel vangen ze harde klappen. ,,De omzet is teruggevallen tot nul, bijna nul", zegt Schelfhorst. Terwijl april na augustus dé topmaand van het jaar is voor de hotels in Kaatsheuvel. ,,De vakanties komen er aan, Nederland, België, Duitsland, die lopen we allemaal mis.” 

Zielig in een hoekje gaan zitten, heeft geen zin, vindt de ondernemer. ,,Dus zijn we bij elkaar gaan zitten om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.” Kamers verhuren aan thuiswerkers, was zo'n idee. ,,Maar ook aan mensen die bijvoorbeeld een overbrugging nodig hebben omdat ze nog niet in hun nieuwe huis kunnen. Mensen die anders wellicht een stacaravan of een chalet op een camping hadden gehuurd.” 

Geen banen op het spel

Niet dat de verhuur van kamers echt zoden aan de dijk zet. ,,Het is een druppel op een gloeiende plaat. Maar het is iets en we doen in ieder geval iets.” Dat is belangrijk, vindt Schelfhorst. ,,In het begin van de crisis waren we natuurlijk verdrietig. Personeelsleden hadden angst, waren bang hun baan kwijt te raken. Maar dat is niet aan de orde.” 

Quote

Het is natuurlijk de vraag hoe lang dit nog gaat duren, maar het noodpakket van de overheid is goed.

Coen Schelfhorst, Eigenaar Hotel de Kroon en GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

De Kaatsheuvelse hotels gaan de coronacrisis overleven, verzekert Schelfhorst. ,,Het is natuurlijk de vraag hoe lang dit nog gaat duren en vooral ook hoe lang het duurt voordat bijvoorbeeld onze internationale klanten weer terug gaan komen. Maar het noodpakket van de overheid is goed, en wij moeten creatief zijn, ondernemen.”

Klussen

De personeelsleden van De Kroon en het GuestHouse Hotel zitten niet fulltime thuis. ,,We pakken nu zaken aan waar we anders niet zo snel aan toe komen. Verouderde kamers worden opgeknapt, badkamers krijgen een dieptereiniging. We werken aan de website en kijken alvast vooruit naar volgend jaar.”

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.