Volledig scherm
Lise Heijneman (5) Kaylee (8) en zusje Dayenne van den Hoever hanteren de hockeystick op de sportbraderie in Kaatsheuvel. © J Ointgroen

'Kaatsheuvelse sportbraderie moet groeien’

KAATSHEUVEL - De eerste editie van de sportbraderie op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel trok zondagmiddag een paar honderd geïnteresseerden.

Op de braderie, overigens zonder vette hap, konden mensen die zich aan willen sluiten bij een sportvereniging, zich voor laten lichten door de verenigingen die zich presenteerden met standjes. Maar er kon ook werkelijk gesport worden. Zo had voetbalvereniging DESK twee opblaasbare pannaveldjes laten komen en kon er bij MHC DES geoefend worden met hockeystick en bal. 

Dat het niet erg druk was verbaasde de dames Marlies Raaijmaker Marieke Schelfhorst, die de stand van DESK bemannen niets. ,,We hebben concurrentie van de grote wielerronde in het dorp, de voetbalcompetitie voor amateurclubs is begonnen, én Max Verstappen is op televisie". 

Volgens Jan Dirksen van Loopgroep GoRun moet het evenement groeien. ,,Over vijf jaar staat het plein hier vol. We moeten gewoon een beetje geduld hebben", zegt hij overtuigend. De kinderen die er wel waren vermaakten zich overigens uitstekend. ,,Ik ben al bij een sportvereniging in Goirle", zegt Damian de Weijer. Samen met zijn broertje Jayden kan hij zich naar alle hartenlust uitleven op het pannaveldje. Ook de leiding van de Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging is tevreden. Zojuist hebben twee dames zich ingeschreven voor de afdeling Keepfit. ,,En de oudste is 78", klinkt het trots. 

Volgens de dames van Contour deTwern, die samen met JerKat Event, R-Newt en de gemeente het evenement organiseerden, komt er zeker een vervolg. ,,Dit moet een traditie worden".