Volledig scherm
Kerk aan de Haven in Waalwijk. © foto www.kerkfotografie.nl

Kerk aan de Haven in Waalwijk viert feest met theater, muziek, ontmoeting en friet

WAALWIJK - De Protestantse Gemeente Waalwijk viert komend weekend feest, rond het 400-jarig bestaan van het kerkgebouw. Zaterdag staat een theaterprogramma op de rol rond '500 jaar Reformatie'. Zondag is er een speciale en laagdrempelige kerkdienst en kan iedereen die dat wil, 'proeven' wat de kerk te bieden heeft. Letterlijk en figuurlijk. ,,De kerk is van iedereen", aldus Daniëlle van Drongelen, ouderling communicatie.

Tijdens de theatervoorstelling op zaterdag vertellen bekende en minder bekende personen uit de Reformatie hun verhaal, deels onder begeleiding van muziek. Zo komen onder anderen Calvijn, Maarten Luther en zijn vrouw en zoon, Menno Simons en Arminius aan het woord, maar ook meer anonieme personages. De voorstelling is voor iedereen gratis toegankelijk, wel even van tevoren opgeven via kerkrentmeesters@pgwaalwijk.nl. Aanvang 20.00 uur.

Quote

Letterlijk en figuurlijk proeven van wat de kerk te bieden heeft

Daniëlle van Drongelen, ouderling communicatie

Kerkproeverij

Zondagochtend begint om 10.00 uur een kerkdienst, waaraan de band Bricks uit Sprang-Capelle zal deelnemen. ,,Iedereen is welkom in die dienst", vertelt Van Drongelen. ,,Ook als je niet gelovig bent." 

Kerkproeverij is een landelijke campagne van de Protestantse Kerk Nederland, waarbij kerken de deuren openzetten voor nieuwe mensen. Aansluitend aan de dienst zijn er zondag allerlei workshops, is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en is er om 13.00 uur voor iedereen een zak friet.