Volledig scherm
Inzameling voor cliënten van Voedselbank. © Caritas Lievevrouweparochie

Kerken krijgen inzamelpunt voor Voedselbank

DRUNEN/ELSHOUT/HEUSDEN In de kerken van de parochie Wonderbare Moeder in Drunen en Elshout en in het stiltecentrum Sint Catharina in Heusden is vanaf zaterdag 29 juni een inzamelpunt te vinden voor de Voedselbank. Op die manier wil de Caritas Wonderbare Moeder een bijdrage leveren aan de zorg voor kwetsbare plaatsgenoten.

Dagelijks kunnen vanaf komende zaterdag  in de twee kerken en in het stiltecentrum tussen 9.00 en 16.00 uur levensmiddelen worden gebracht. Het gaat dan om houdbare producten als rijst, pasta en groenteconserven. Maar ook zaken als bijvoorbeeld tandpasta of wasmiddelen zijn welkom. 

‘Omzien naar elkaar’

De ingezamelde producten worden door vrijwilligers van de parochie naar Voedselbank den Bosch en omstreken, die actief is in de gemeente Heusden.

Caritas Wonderbare Moeder (CRM) constateert dat het individualisme hoogtij lijkt te vieren. ,,We vinden het als bestuur belangrijk dat we omzien naar elkaar. Omdat er nog altijd veel stille armoede is, willen we kwetsbare plaatsgenoten, via de Voedselbank een steuntje in de rug geven.”