Volledig scherm
Candlelight shoppen in de vesting Heusden, in de aanloop naar Kerst. Dit jaar beleeft het z’n zestiende editie. © Patrick Guitjens

Kerst bij kaarslicht in vesting Heusden: kraampjes, straattheater, zang, eten en drinken

HEUSDEN - De vesting Heusden staat vrijdag en zaterdag in het teken van Christmas by Candlelight. Een evenement met kraampjes bij kaarslicht, brocante-, handmade-, lifestyle- en streekproducten, op verschillende plaatsen live kerstzang,  vuurkorven, foodtrucks, straattheater voor de kinderen, glühwein en oliebollen. Aangevuld met horeca en authentieke winkeltjes.

De organisatoren hebben de bevolking en de ondernemers gevraagd etalages en ramen zoveel mogelijk te verlichten met kaarsen en waxinelichtjes. Lokale talenten is gevraagd ‘hun kunsten te tonen’. Bandjes, acteurs, singer-songwriters, dansers en danseressen, schilders en kleinkunstenaars kunnen zich opgeven via annelies1233@hotmail.com.

Ook aftrap Licht op de Vesting

Tijdens Christmas by Candlelight vindt ook de aftrap van Licht op de Vesting plaats. En vrijdag treedt de Jostiband op in de Catharijnekerk.

Christmas by Candlelight concentreert zich rond de Vismarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat. Vrijdag duurt het evenement van 14.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur. Parkeren kan op de grote parkeerplaatsen buiten de vesting.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.