Volledig scherm
kerstmarkt Waspik

Kerstmarkt Waspik krijgt toch vervolg in Benedenkerkstraat

WASPIK -Vijf jaar achtereen werd er in de leegstaande Theresiakerk in Waspik-Boven een groots opgezette kerstmarkt georganiseerd. De vrijwilligers besloten het vorig jaar voor de laatste keer te doen.

Toch hoeft Waspik het niet zonder kerstmarkt te doen. Zaterdag is in de Benedenkerkstraat een sfeervolle markt met dertig kramen.

Kampvuren, lekkere hapjes en glühwein

Achter de organisatie zit een groep mensen uit de buurt en uit het dorp. Een van hen is Debbie van Eeuwijk. ,,Op de markt staan zo'n dertig sfeervol ingerichte kraampjes opgesteld met kerstgerelateerde spullen, lekkernijen en snuisterijen. De markt wordt verder aangekleed met kampvuren, lekkere hapjes, glühwein en muziek. Bezoekers kunnen een prachtig aangeklede straat verwachten, waarbij ook het erf van bakkerij Apart als kerstdecor dienst doet'', zegt Van Eeuwijk.

De kerstmarkt in Waspik-Boven is vol wat betreft het aantal standhouders. De markt wordt gehouden aan en nabij het zogenoemde Zündapp-pleintje aan de Benedenkerkstraat in Waspik en duurt zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.