Volledig scherm
Het nieuwe schoenenmusuem in Waalwijk wordt gehuisvest in het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein. © Tinker Imagineers

Keuze architect voor nieuw schoenenmuseum Waalwijk zo goed als rond

WAALWIJK - Het museumbestuur en de gemeente Waalwijk denken nog deze week een architect te kunnen kiezen voor het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. ,,We zitten in de laatste fase van het aanbestedingstraject", aldus een gemeentewoordvoerder. ,,We hopen eind deze week een voorlopige gunning te kunnen doen. Mocht dat niet lukken dan tillen we het over de feestdagen heen.” 

Het proces, ligt volgens de woordvoerder, in ieder geval goed op schema. Uitgangspunt is dat het nieuwe museum in februari 2021 open gaat. 

Familiemuseum

Een klein jaar geleden ging de gemeenteraad van Waalwijk akkoord met een nieuw schoenenmuseum in het centrum van de stad.Het museum moet een echt familiemuseum worden; een plek waar je wordt vermaakt. Het museum wordt straks in drie zones verdeeld met drie verschillende thema’s; ambacht en techniek, Het verhaal van De Langstraat en mode en trends. Er komt een winkel en café. 

Het Utrechtse bureau Tinker Imagineers heeft al een beeld geschetst, een idee gegeven van wat bezoekers straks kunnen verwachten. De architect gaat met het gebouw aan de slag. Het museum komt in het oude gemeentehuis op het Raadhuisplein. 

Volledig scherm
Een beeld van hoe het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk eruit kan komen te zien. © Tinker Imagineers
  1. Altena praat over atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena praat over atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de al zo veel jaren gewenste atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk kan, naar het er nu naar uitziet, rekenen op steun van de politiek. Die had overigens nog wel wat vragen waarop ze een antwoord wil hebben voordat binnenkort een definitief besluit genomen wordt.