Kinderoptocht Kwastenlaand Nieuwkuijk
Volledig scherm
Kinderoptocht Kwastenlaand Nieuwkuijk © Roel van der Aa

Kleine jeugdoptocht Kwastenlaand heeft zijn voordelen

NIEUWKUIJK - De Kuijkse Kwasten bestaat vijftig jaar. Voor de jeugdoptocht in Kwastenlaand werden gisteren dan ook al jongens en meisjes in Nieuwkuijk uitgenodigd. Slechts een handvol groepen maakte daar gebruik van. “Het aantal kinderen in Nieuwkuijk loopt terug”, zegt Miranda van der Lee, “dat zal meetellen. Ik denk ook dat veel gezinnen met vakantie zijn.” Hoe dan ook: “Volgend jaar doen we weer mee. Gewoon vol blijven houden, wie weet groeit het dan weer.”

Hoe dan ook: klein kan ook fijn zijn. Zo was het maar net. De Kuijkse Knaller onder de bezielende leiding van Van der Lee zag er geweldig mooi uit. Kinderen verkleed als kwast, in een blik. Een groot verfblik met een paar gouden kwasten vormde het middelpunt van de loopgroep. Aardigheidje voor het publiek: onderweg een maagdelijk wit doek beschilderen met geel, rood en blauw, de kleuren van de Kuijkse Kwasten.

De Kuijkse Kidsclub, een groep van drie gezinnen, had ook voor verf en blikken gekozen. Twee avonden werk aan gehad, zei Jeroen Fitters. Luna (7) genoot van de optocht. “Je moet niet aan de kant staan, maar meedoen.” Haar ogen glimmen ook om een andere reden. “We worden zeker tweede.” Prijs dus in de categorie onderbouw. Da’s natuurlijk wel het voordeel van een kleine optocht.

Kinderoptocht Kwastenlaand Nieuwkuijk
Volledig scherm
Kinderoptocht Kwastenlaand Nieuwkuijk © Roel van der Aa