Volledig scherm
© M VAN DER KORT

Koffiebranderij naar Het Hoog in Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK - Nieuwkuijk krijgt op bedrijventerrein Het Hoog een koffiebranderij. Het plan past binnen alle regels en voorwaarden, maar de afwijkingen zijn zo gering dat ze de komst van De Laat Coffee/ Robela Holding niet dwars hoeven te zitten.

Het bedrijf uit Lith wilde zich in eerste instantie vestigen in het naastgelegen pand, Kuiper 6. Dat ging echter niet door. Aangezien het bedrijf al wel machines had aangeschaft, werd een andere oplossing gezocht. Die is nu gevonden in het pachten van een stuk grond van zo'n 4.200 vierkante meter aan de Mandemaker/ Looier.

Regels

De bedrijfshal die daar komt, staat nu nog elders in Nederland. De hal wordt afgebroken, in Nieuwkuijk opgebouwd en een stuk vergroot.  In een aantal opzichten past het plan echter niet in de regels die gelden voor het Hoog. Heusden heeft nog eens goed naar de regels gekeken en stelt vast dat de afwijkingen (bijvoorbeeld ten aanzien van bouwhoogten of afstanden tot bouwgrens) zo gering zijn, dat er gemakkelijk van afgeweken kan worden.

Het gevaar van precedentwerking is er volgens Heusden niet, omdat elke aanvraag van anderen afzonderlijk zal worden getoetst. De gemeente heeft geen aanwijzingen dat bezwaren worden ingediend tegen de vergunning voor het pand van De Laat Coffee/ Robela Holding.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.