Hoe ziet de toekomst van het Waalwijkse ziekenhuis er uit?
Volledig scherm
Hoe ziet de toekomst van het Waalwijkse ziekenhuis er uit? © BD

Komt de zorg in Waalwijk in gevaar? Stichting zwengelt discussie aan

WAALWIJK - Hoe hou je goede gezondheidszorg in Waalwijk? Stichting Zorgen om onze Zorg Waalwijk zet haar acties hiervoor onverminderd voort. Donderdag gaat ze in discussie met de gemeenteraad. De stichting roept zoveel mogelijk inwoners op naar het gemeentehuis te komen. 

Frans van der Gouw kwam eerder in actie tegen de plannen van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ). Hij maakt zich zorgen over het te ver uitkleden van het Waalwijkse ziekenhuis. Zo verdwijnen de verpleegbedden en stoppen de operaties in het orthopedisch centrum. Alle klinische zorg wordt samengebracht in het ETZ Elisabeth in Tilburg. 

Zijn petitie tegen al die plannen werd door ruim 2500 mensen ondertekend. Inmiddels heeft hij met een groep medestanders de stichting Zorgen om onze Zorg Waalwijk opgericht.

De stichting maakt zich hard voor het behoud van een ziekenhuis in Waalwijk met een huisartsenpost en volwaardige poliklinieken. Ze vindt het niet goed dat mensen steeds vaker naar Tilburg moeten, vooral voor ouderen zou dat een probleem zijn. De stichting benadrukt dat ze geen actiegroep is, maar in overleg wil met het ETZ-bestuur, gemeente, organisaties al Schakelring en verzekeraars.

De bijeenkomst in het gemeentehuis begint om 19.30 uur.

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”