Volledig scherm
© Ernesta Verburg

Koninklijke eer voor Tibo-Veen: 100 jaar oud bedrijf is nu Hofleverancier

VEEN - Technisch Installatiebedrijf Tibo-Veen mag zich Hofleverancier noemen. Het bedrijf in Veen bestaat dit jaar honderd jaar. Eigenaar/directeur Robert Jan Loeff kreeg woensdag het Predicaat Hofleverancier uitgereikt. Tibo-Veen heeft nu het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met daarbij de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.’

Het bedrijf ontwerpt, monteert en onderhoudt elektronische en werktuigkundige installaties. Het is in 1919 opgericht door Teunis van Tilborg. Eind jaren tachtig is het overgenomen door Joop Loeff. Zijn zoon Robert Jan Loeff is de huidige eigenaar. Samen met zijn vrouw Tanja Loeff-Hageman en Jan Blijenberg vormt hij de driekoppige directie. 

Het Predicaat Hofleverancier wordt toegekend door de koning. Om het te krijgen, moeten bedrijven aan diverse voorwaarden voldoen. Niet alleen moet het bedrijf minstens honderd jaar oud zijn, maar ook een vooraanstaande plek in de regio innemen.

  1. De 80 van de Langstraat staat op de tocht door corona: ‘Het moet feestje voor iedereen zijn en anders niet’
    PREMIUM

    De 80 van de Langstraat staat op de tocht door corona: ‘Het moet feestje voor iedereen zijn en anders niet’

    WAALWIJK - De coronacrisis hangt als een donkere wolk boven het grote wandelevenement De 80 van de Langstraat. Begin juni hakt de organisatie de knoop door of de Kennedymars in het weekend van 12 en 13 september doorgaat. ,,We houden er ernstig rekening mee dat we een jaar over gaan slaan”, aldus Tijs van Beurden, voorzitter van stichting De 80 van de Langstraat. ,,Het moet wel een feestje voor iedereen zijn en anders niet.”