Personeel van Brabantse jeugdzorginstellingen staakte vorig jaar september voor het eerst. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, maar ook fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor de 30.000 medewerkers.
Volledig scherm
Personeel van Brabantse jeugdzorginstellingen staakte vorig jaar september voor het eerst. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, maar ook fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor de 30.000 medewerkers. © ANP/SEM VAN DER WAL

Kosten jeugdzorg lopen verder op, ondanks reeks maatregelen

TILBURG - Ondanks een pakket maatregelen stijgen de kosten voor de jeugdzorg in de Regio Hart van Brabant verder door. Een nieuwe prognose gaat uit van 112,5 miljoen euro over 2019. Dat is bijna twee miljoen meer dan vorig najaar nog werd ingeschat.

 1. Kendra (25) over deelname aan tv-hit Kamp Van Koningsbrugge: ‘Opgeven is niet in me opgekomen’
  PREMIUM

  Kendra (25) over deelname aan tv-hit Kamp Van Konings­brug­ge: ‘Opgeven is niet in me opgekomen’

  Wekelijks zien ruim een miljoen televisiekijkers haar in het programma Kamp van Koningsbrugge door modder tijgeren, een toren inklimmen en vanaf grote hoogte naar een touwladder springen, zwaar bepakt een lange tocht maken of vanuit een snelle boot de rivier induiken. En ondertussen is de Waalwijkse Kendra Pennings ook nog sportcoach en zwem- en gymjuf op een aantal scholen in Altena.
 1. Sinterklaashond Isa steelt de show: 'Gewoon voor de kinderen'
  Play

  Sinter­klaas­hond Isa steelt de show: 'Gewoon voor de kinderen'

 2. Black Friday: 'goede dealtjes' of onnodig kopen?
  Play

  Black Friday: 'goede dealtjes' of onnodig kopen?