Volledig scherm
PREMIUM
Jonge onderneemster Elise Bakker. © privecollectie

Krantenwijk? Deze tieners hebben liever een eigen bedrijfje. ‘Leren doe ik tussendoor wel’

WAALWIJK/DRUNEN - Meer dan 3500 jongeren startten in 2018 een bedrijf. Ook in De Langstraat stroomt het ondernemersbloed door minderjarige aderen. ,,Open maar eens een bankrekening als minderjarige.”

Een zakcentje verdienen met vakkenvullen of in alle vroegte een krantenwijk lopen, een aantal jongeren ziet dat minder zitten. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat begin dit jaar zestien minderjarige Langstraters een eigen bedrijf hebben. Gemiddeld zijn ze zo'n zeventien jaar, het landelijke gemiddelde. Ten opzichte van 2017 steeg het aantal ondernemende minderjarigen vorig jaar met dertig procent, in De Langstraat kwamen er vijf inschrijvingen bij.

  1. Paardensportvereniging wil verhuizen als nieuwe atletiekbaan in Sleeuwijk er komt
    PREMIUM

    Paarden­sport­ver­e­ni­ging wil verhuizen als nieuwe atletiek­baan in Sleeuwijk er komt

    ALMKERK/SLEEUWIJK - Paardensportvereniging De Nieuwe Roef wil het liefst verhuizen als voor Altena Road Runners de nieuwe atletiekbaan waar al jaren naar wordt uitgezien, er komt. Het blijven zitten op de huidige locatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk zal dan problemen geven voor de paarden en de vereniging kan niet doorontwikkelen. De voorkeur gaat uit, samen met andere verenigingen, naar het bouwen van een hippisch centrum. Daarvoor heeft men het oog laten vallen op de locatie aan de Roefweg 5.