Volledig scherm
PREMIUM
Jonge onderneemster Elise Bakker. © privecollectie

Krantenwijk? Deze tieners hebben liever een eigen bedrijfje. ‘Leren doe ik tussendoor wel’

WAALWIJK/DRUNEN - Meer dan 3500 jongeren startten in 2018 een bedrijf. Ook in De Langstraat stroomt het ondernemersbloed door minderjarige aderen. ,,Open maar eens een bankrekening als minderjarige.”

Een zakcentje verdienen met vakkenvullen of in alle vroegte een krantenwijk lopen, een aantal jongeren ziet dat minder zitten. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat begin dit jaar zestien minderjarige Langstraters een eigen bedrijf hebben. Gemiddeld zijn ze zo'n zeventien jaar, het landelijke gemiddelde. Ten opzichte van 2017 steeg het aantal ondernemende minderjarigen vorig jaar met dertig procent, in De Langstraat kwamen er vijf inschrijvingen bij.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.