Volledig scherm
Danschoreograaf Kristzina de Chantel aan het werk in Kunstencentrum Waalwijk. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Kunstencentrum Waalwijk neemt Kaatsheuvelse dansschool over

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Kunstencentrum Waalwijk gaat dansles geven in Het Klavier in Kaatsheuvel. Het kunstencentrum neemt dansschool Danserswijk over dat ermee stopt. 

Ellen Dutron, afdelingshoofd dans van het Waalwijkse kunstencentrum kreeg vlak voor de zomervakantie een telefoontje of het kunstencentrum interesse had in de dansschool. De eigenaren hadden het, volgens Dutron, te druk voor hun dependance in Kaatsheuvel. ,,Natascha en Randy hebben ook nog scholen in Den Bosch en Oisterwijk en konden te weinig in Kaatsheuvel zijn."

Danserswijk nam drie jaar geleden dansschool Dydans over van Chrisly Brekelmans dat toen nog 225 leerlingen had. ,,Nu dansen er nog 90 kinderen en volwassenen. Wij wilden voorkomen dat die op straat komen te staan."

Kleuterdans

Vanaf maandag begint het kunstencentrum in Het Klavier met kleuterdans, ballet, jazz, moderne dans, breakdance en hippop. ,,In eerste instantie met zo'n beetje hetzelfde rooster van voor de zomervakantie. Daarna willen we langzaam uitbreiden, misschien ook met nog meer dansstijlen." Zaterdag 8 september presenteert het nieuwe team zich met een dansdag. Belangstellenden kunnen dan gratis meedoen aan allerlei workshops.

Kostendekkend

Voor stichting Kunstencentrum Waalwijk is het de eerste keer dat het dansles gaat geven buiten de gemeentegrenzen. Volgens directeur Francesco van Mierlo gaat het kunstencentrum daarmee niet op de commerciële toer. ,,We gaan de lessen in Kaatsheuvel kostendekkend aanbieden."