Volledig scherm
Sloop van het pand in Waalwijk waar vroeger tapijtenhandel Nol van den Besselaar zat. Op de locatie aan de Professor Asserweg wordt binnenkort een vermaakcentrum gebouwd. © Beeld Werkt

Laatste verzet faalt: Waalwijkse ondernemers definitief uitgeprocedeerd over automatenhal

DEN HAAG/WAALWIJK - Waalwijkse bedrijven die zich verzetten tegen de speelautomatenhal met bioscoop en horeca aan de Professor Asserweg staan definitief met lege handen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

De tegenstanders deden in maart voor de Raad van State een allerlaatste poging om de vergunning voor het vermaakcentrum van tafel te krijgen. De Waalwijkse ondernemer Ted van den Besselaar is inmiddels begonnen met de bouw van zijn centrum op het bedrijventerrein. 

De ondernemers wilden in 2018 bij de Raad van State in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Daar moest echter wel griffierecht voor worden overgemaakt naar de Raad van State. Dat is niet op tijd gebeurd. 

Computerhack

Degene die destijds het griffiegeld zou betalen had te maken met een computerhack waardoor hij niet kon internetbankieren. De tegenstanders werden niet-ontvankelijk verklaard door de Raad van State. 

Vorige maand deden ze bij de Raad van State een beroep op overmacht en vroegen om een tweede kans om de vergunning alsnog te kunnen aanvechten. Dit zogeheten verzet werd woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard. De gevestigde ondernemers die tegen zijn vinden dat op hun bedrijventerrein geen horeca thuishoort. Ze zijn ook bang voor verkeersoverlast.