Volledig scherm
Vrijstaande huizen in Drunen en Waalwijk staan gemiddeld 66 dagen te koop. © ROBIN UTRECHT

Langstraat: ook vrijstaande huizen wisselen nu snel van eigenaar

WAALWIJK/DRUNEN - Voor Langstraters die hun woning willen verkopen, is het nog altijd goed zaken doen. Het afgelopen jaar stegen de prijzen in de regio Waalwijk/Drunen gemiddeld met zo'n acht procent. 

Woningen stonden gemiddeld veertig dagen te koop. Tussenwoningen, hoekwoningen en tweekappers gaan het hele jaar al als zoete broodjes over de toonbank, maar nu gaan ook vrijstaande woningen steeds sneller van de hand. Begin vorig jaar stonden vrijstaande huizen in Drunen en Waalwijk gemiddeld 116 dagen in de etalage. Tegenwoordig kan na gemiddeld 66 dagen al het bord uit de tuin, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

299.000 euro

Volgens Ger Jaarsma, voorzitter van de NVM, is de gekte op de woningmarkt wel iets aan het afnemen. De enorme prijsstijgingen lijken voorbij. Ook het aantal woningen dat wordt verkocht neemt ietwat af. 

In De Langstraat wordt momenteel gemiddeld 299.000 euro voor een woning betaald. Tussenwoningen kosten gemiddeld 214.000 euro, hoekwoningen 244.000 euro, twee-onder-een-kappers 296.000 euro en vrijstaande huizen 474.000 euro. Over appartementen heeft de NVM geen cijfers bekend gemaakt.