Volledig scherm
© ANP

Leegstand in Caleidoscoop kost Heusden 50.000 euro per jaar

VLIJMEN - In gebouw Caleidoscoop in Vlijmen staan nog steeds ruimtes leeg, nadat Mikz Kinderopvang in een aantal stappen een flink deel van de huur heeft opgezegd. Die leegstand kost de gemeente Heusden ruim 50.000 euro per jaar.

Hoewel Heusden niet met de ruimtes adverteert, zoekt de gemeente wel degelijk naar nieuwe huurders, laat wethouder Mart van der Poel (Heusden Een) desgevraagd weten. ,,Er zijn natuurlijk altijd instanties, verenigingen of clubs op zoek naar ruimte. Als ze niet zijn gebonden aan een specifieke kern, of juist per se in Vlijmen willen zitten, kunnen de ruimtes interessant zijn."

School

Multifunctionele accommodatie Caleidoscoop op Vlijmen-Vliedberg is eigendom van woningcorporatie Woonveste. De gebruikersruimtes worden verhuurd aan de gemeente, die op haar beurt de ruimtes beschikbaar stelt aan scholenstichting Scala, of verhuurt aan derden, zoals Mikz kinderopvang, sociaal-cultureel werk ContourdeTwern en de wijkwinkel.

Mikz huurde in 2016 nog 600 vierkante meter, maar heeft dat stapsgewijs teruggebracht tot 215 m². Daardoor loopt Heusden huurinkomsten mis.