Volledig scherm
PREMIUM
Docent Marinus de Bie (links) en leerling Hein Spuijbroek (rechts) fietsen sinds deze week óók voor Finn de Jong, die de ziekte van Duchenne heeft. © Roel van der Aa

Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."

Bijna is het schooljaar voorbij. Veel jongens en meisjes snakken naar luieren op een strand. Maar Marinus de Bie pookt de boel toch nog eventjes op met een fietstocht van vijf dagen. Dat doet de aardrijkskundeleraar van het Willem van Oranje College al voor de twintigste keer. En telkens weer krijgt hij leerlingen zo gek dat ze de wielerbroek aantrekken. Dit keer gaat de rit naar Zottegem, België - heen en terug is dat zo'n 700 kilometer. Ga er maar aanstaan.