Prinses Laurentien was te gast in theater De Leest. Ze zit naast wethouder Dilek Odabasi (links) en burgemeester Sacha Ausems (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Laurentien was te gast in theater De Leest. Ze zit naast wethouder Dilek Odabasi (links) en burgemeester Sacha Ausems (rechts). © Roel van der Aa

'Leg je mobiel weg en praat met je baby': prinses Laurentien is voor 'taalmissie’ in Waalwijk

WAALWIJK - Eén op de vijf kinderen begint met een taalachterstand op de basisschool. Wat is hier tegen te doen? Prinses Laurentien heeft een speciale missie, en die bracht haar woensdag in Waalwijk. De boodschap: baby's moeten al volop met taal bezig zijn. ,,Praat met je kind, lees ze voor. Dat gebeurt vaak veel te weinig.”

  1. Simpele alcoholboete SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’
    PREMIUM

    Simpele alcoholboe­te SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’

    WAALWIJK - Alweer ruim drie jaar geleden kreeg SV Capelle een boete voor het schenken van alcohol aan minderjarigen. Die boete is al lang en breed betaald, maar nog altijd zijn SGP-raadslid Henk van Zelst en de gemeente Waalwijk verwikkeld in een juridische strijd. De kosten daarvan gaan die van de originele boete inmiddels ruimschoots te boven. Maar het is inmiddels voor beide partijen een principekwestie geworden.