Volledig scherm
Klassiekers vertrekken bij Lex Classic Cars in Waalwijk voor rally naar Noorwegen. © Jeroen de Jong/BeeldWerkt

Lex Classics Cars in Waalwijk failliet verklaard

WAALWIJK - Lex Classics Cars in Waalwijk, gespecialiseerd in verkoop, restauratie en onderhoud van klassieke auto’s, is failliet verklaard door de rechtbank in Breda. 

Volgens curator Roger Baltes kreeg Lex Classics te maken met een inzakkende markt. ,,Klassieke auto’s stegen de afgelopen jaren behoorlijk in waarde. Auto’s werden als belegging gezien. Het rendement op klassieke auto’s was hoger dan de rente op spaargeld. Maar de vraag is of de huidige vraagprijzen nog reëel zijn.” Baltes moet het dossier nog nader bestuderen. ,,Maar ik begreep dat er meer discussie was. Verkopers houden vast aan prijzen die kopers niet betalen, dan blijven transacties uit.”

Doorstart

In het pand van Lex Classics aan de Havenweg, niet te verwarren van E&R Classics langs de A59, staan momenteel geen auto’s meer. Volgens Baltes staan de wagens ‘bij derden in bewaring’. De curator gaat de komende weken onderzoeken of een doorstart van Lex Classics mogelijk is.  

Lex Classics Cars begon zo'n twintig jaar geleden aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Het bedrijf was gespecialiseerd in Engelse klassiekers als Jaguar, Morgan, MG, Aston Martin en Triumph. 

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.