Maarten van der Weijden: de Waspikse man van zes miljoen

videoMet de huldiging van Maarten van der Weijden in Waspik werd vrijdagavond een kleine fout in de dorpshistorie rechtgezet.

‘Dit is voor de gemeenschap’

Iets voor zessen stapt het gezin Van der Weijden vanuit de voordeur in de Bentley Continental GT Cabrio van oldtimerdealer Ernest Praag. Die chauffeert Maarten, Daisy en hun dochters Phileine en Robien vandaag bij hun toer door Waspik, die eindigt met een huldiging in sociaal cultureel centrum Den Bolder. Eigenlijk zat de lange-afstandszwemmer er niet op te wachten om groots gefêteerd te worden. Hoe ziet hij dat nu het toch zo ver komt? ,,Dit is voor de gemeenschap zelf, gezellig.” Maar toch ook wel voor hemzelf? ,,Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk, maar het is niet dat ik mijn eigen huldiging ga initiëren.”

  1. Altena praat over atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena praat over atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de al zo veel jaren gewenste atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk kan, naar het er nu naar uitziet, rekenen op steun van de politiek. Die had overigens nog wel wat vragen waarop ze een antwoord wil hebben voordat binnenkort een definitief besluit genomen wordt.