Volledig scherm
Bijna 2 miljoen kijkers stemden maandagavond af op NPO 1 om Maarten van der Weijden te zien finishen. Daarnaast keken nog eens 58.000 kijkers naar de livestream van de NOS op YouTube. © ANP

Maarten van der Weijden komt vandaag niet meer naar Waspik

videoWASPIK - Inwoners van Waspik kunnen rustig aan doen met versieren. De kans dat Maarten van der Weijden naar huis komt vandaag wordt steeds kleiner.  Dit maakte zijn stichting, De Maarten van der Weijden Foundation, bekend op social media. 

Reden van zijn vertraagde thuiskomst: Hij schuift om 19.00 uur aan bij het televisieprogramma M op NPO 1.  Dit dagelijkse praatprogramma wordt gepresenteerd door Margriet van der Linden en bespreekt onderwerpen als politiek, cultuur en sport. Van der Linden op Twitter: ,,Van der Weijden vertelt vanavond alles over zijn vierdaagse zwemtocht van 195 kilometer.” 

Hectiek 

Dit doet hij volgens fotograaf en vriend, Casper van Aggelen, later op de avond nog eens dunnetjes over. Hij is namelijk gevraagd om aan te schuiven bij Pauw om 23.00 uur. ,,De kans dat hij hierna nog vanuit Amsterdam naar Waspik rijdt is zeer klein. Dat zou ook niet leuk zijn voor zijn buurtgenoten als hij middenin de nacht stilletjes aankomt. Wanneer hij wel thuiskomt is nog niet bekend. Het is momenteel erg hectisch rondom het gezin en ze worden geleefd.”

Quote

Ik sprak Maarten en Daisy vanochtend even bij het ontbijt. Ze voelen zich goed, maar worden nu een beetje geleefd.

Casper van Aggelen
Volledig scherm
Fotograaf Casper van Aggelen legt de monsterzwemtocht van Maarten van der Weijden vast. © Eize Hoekstra

Volgens Van Aggelen doen de woordvoerders van de foundation er alles aan om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. ,,Via social media laten ze volgers weten waar Maarten is en naartoe gaat. Maar zijn planning ligt nog niet helemaal vastgelegd. Het is dus nog even afwachten hoe het verder gaat lopen.”