Maarten van der Weijden uit Waspik vlak nadat hij zijn zwemtocht langs elf Friese steden moest staken. Met zijn zwemtocht haalde de olympisch zwemmer geld op voor kankeronderzoek.
Volledig scherm
Maarten van der Weijden uit Waspik vlak nadat hij zijn zwemtocht langs elf Friese steden moest staken. Met zijn zwemtocht haalde de olympisch zwemmer geld op voor kankeronderzoek. © ANP

Maarten van der Weijden verdient een standbeeld, 'of een zwembad'

WAALWIJK - Maarten van der Weijden, held van het noorden, maar vooral ook held van Waspik, verdient, na zijn heroïsche zwemtocht van afgelopen weekeind een standbeeld. Althans, dat vindt een groot deel van de lezers van het Brabants Dagblad die meededen aan een poll op deze site. 

3600 stemmen waren er halverwege de woensdagmiddag uitgebracht. 75 procent van de stemmers is vóór, 25 procent tegen. Al zijn er ook alternatieve eerbetonen geopperd. Het ereburgerschap van Waalwijk bijvoorbeeld, of 'Geef die man een zwembad'! De Drunense Astrid van Dal schrijft op haar Facebook-pagina. 'In Waalwijk staat een mooi groot zwembad, het Olympiabad. Als we dat bad eens de naam gaan geven: Maarten van der Weijdenbad?'  De reacties stromen inmiddels binnen. 'Supermooi idee', is de meest gehoorde reactie. 

Quote

In Waalwijk staat een mooi groot zwembad. Als we dat bad eens de naam gaan geven; Maarten van der Weijdenbad.

Astrid van Dal, Drunen

Ereburger, standbeeld, zwembad, eerst maar eens een huldiging, zullen ze bij de gemeente Waalwijk denken. Die komt er, maar waar en wanneer is nog niet duidelijk. ,,Vanavond", belooft de gemeentewoordvoerder. ,,We zijn druk aan het regelen. Vandaag nog komen we met meer informatie."