Peter Groenestein, bij de veerpont tussen Drongelen en Waalwijk.
Volledig scherm
Peter Groenestein, bij de veerpont tussen Drongelen en Waalwijk. © Beeld Werkt

Maasveren veel langer gratis? Dan moeten er snel nieuwe financiële spelregels komen. ‘Nu teren we zeven ton per jaar in’

WAALWIJK/DRONGELEN - Stichting de Bergsche Maasveren komt jaarlijks maar liefst zeven ton tekort. Om de veerdiensten op de lange duur gratis te kunnen houden, wil de stichting de spelregels aanpassen. In dit geval: meer geld beleggen. Het woord is straks aan de gemeenten.

 1. Nieuwe basisscholen schieten uit de grond

  Nieuwe basisscho­len schieten uit de grond

  OUDHEUSDEN - De nieuwbouw van De Dromenvanger en De Leilinde aan de Kasteellaan in Oudheusden vordert gestaag. De contouren van de twee basisscholen die onder één dak komen te zitten zijn al goed zichtbaar, de eerste scheidingswanden worden de komende tijd geplaatst. ,,We zien nu langzamerhand echt hoe het gaat worden, daar zijn we erg blij mee", stelt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van scholenstichting Scala, waar De Dromenvanger toe behoort. Daltonschool De Leilinde (speciaal basisonderwijs) valt onder de Willem van Oranje Scholengroep. De leerlingen van De Leilinde krijgen momenteel les in Wijk en Aalburg, De Dromenvanger kan tijdens de nieuwbouw blijven zitten.
 2. Veerponten op elektriciteit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld
  PREMIUM

  Veerponten op elektrici­teit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld

  DE LANGSTRAAT/ ALTENA - Het binnen vijf of tien jaar inruilen van vervuilende dieselmotoren op veerponten voor duurzame alternatieven, kan alléén als daarvoor extra geld komt. Dat stelt Peter Groenestein, voorzitter van Stichting Bergsche Maasveren. Hij reageert op de uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder leiding van Twynstra Gudde, in samenwerking met enkele verenbedrijven, provincies, de gemeente Amsterdam en belangenorganisaties.