Maestro 2019 in Heusden: met een trillende baton Dancing Queen dirigeren

videoDRUNEN -  Dirigent Geert Mooren leende voor een avond zijn orkest uit aan zes bekende Heusdenaren. Maestro Koen van Bokhoven won de gouden baton.

De baton trilt in zijn handen en van de zenuwen krijgt Van Bokhoven bijna de slappe lach als plaatsneemt voor het orkest. Het publiek in de zaal  van de Voorste Venne heeft met hem te doen en moedigt de maestro aan. Het eerste muziekstuk dat hij het publiek laat horen is het verplichte stuk dat alle Heusdenaren dirigeren; een fragment uit Soldaat van Oranje. ,,Ik ben drie keer bij de musical geweest. Vooraf kende ik het, maar een orkest het laten spelen is andere koek."

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.