Maestro 2019 in Heusden: met een trillende baton Dancing Queen dirigeren

videoDRUNEN -  Dirigent Geert Mooren leende voor een avond zijn orkest uit aan zes bekende Heusdenaren. Maestro Koen van Bokhoven won de gouden baton.

De baton trilt in zijn handen en van de zenuwen krijgt Van Bokhoven bijna de slappe lach als plaatsneemt voor het orkest. Het publiek in de zaal  van de Voorste Venne heeft met hem te doen en moedigt de maestro aan. Het eerste muziekstuk dat hij het publiek laat horen is het verplichte stuk dat alle Heusdenaren dirigeren; een fragment uit Soldaat van Oranje. ,,Ik ben drie keer bij de musical geweest. Vooraf kende ik het, maar een orkest het laten spelen is andere koek."

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.