Volledig scherm
. © Thinkstock

Man uit Sprang-Capelle (29) krijgt twee jaar cel na ontucht met meisje van 12

BREDA/SPRANG-CAPELLE - Ragnardo B. (29) uit Sprang-Capelle moet twee jaar de cel in, omdat hij seks had met een meisje van 12, zijn vriendin mishandelde en omdat hij een wapen had. Dat bepaalde de rechtbank in Breda woensdag.

Tegen de man was vierenhalf jaar cel geëist. De straf is stukken lager, omdat de rechtbank geen bewijs ziet dat er geen sprake was van dwang in de richting van het meisje. Wel is hij veroordeeld voor ontucht met een minderjarige.

De verkrachting zou zijn gebeurd op 6 juni vorig jaar. B. had net zijn zoon weggebracht bij een gezinsinstelling in Goirle toen hij het meisje, dat ook in die instelling woonde, in zijn auto meenam. Hij deed de auto op slot en zou daarna een reeks van seksuele handelingen met haar hebben uitgevoerd. Het meisje zei achteraf dat het tegen haar wil was. B. heeft echter beweerd dat zij hem uitdaagde.

De rechtbank stelde bovendien dat het voor de man zeker niet direct zichtbaar was dat het meisje zo jong was, door haar uiterlijk. Behalve de straf heeft de rechter een schadevergoeding van 7500 euro opgelegd.