Portret van schrijver Marieke Lucas Rijneveld. Zij heeft de Man Booker International Prize gewonnen met The Discomfort of Evening (De avond is ongemak).
Volledig scherm
Portret van schrijver Marieke Lucas Rijneveld. Zij heeft de Man Booker International Prize gewonnen met The Discomfort of Evening (De avond is ongemak). © ANP

Marieke Lucas Rijneveld wint International Booker Prize

LONDEN - De Nederlandse schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld uit Nieuwendijk heeft de International Booker Prize in de wacht gesleept. Ze viel in de prijzen met de Engelse vertaling van haar boek De avond is ongemak (The Discomfort of Evening). Ze is “zo trots als een koe met zeven uiers”, zei ze in een videoboodschap. 

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.