Volledig scherm
Mc Donalds in Waalwijk wordt groter en krijgt een Mc Café. © Google Streetview

McDonalds Waalwijk dicht wegens verbouwing; 'We krijgen er 60 zitplaatsen bij'

Waalwijk - De McDonalds in Waalwijk gaat volgende week vijf dagen dicht vanwege een verbouwing. Het fastfoodrestaurant bouwt aan de voorzijde zo'n 2,5 meter uit. Volgens bedrijfsleider Frans Mannaerts levert dat 60 extra zitplaatsen op. 

Daarnaast krijgt de Waalwijkse McDonalds een McCafé. Een koffiecorner waar door een barista verschillende verse koffies worden gemaakt. Mannaerts: ,,In het buitenland hebben veel vestigingen van McDonalds al zo'n McCafé. In Nederland gaan we dat nu ook steeds meer zien."

De McDonalds in Waalwijk is met zijn ligging nabij de Efteling een van de drukste vestigingen van het land. De uitbreiding was volgens Mannaerts dan ook hard nodig. ,,Nu zijn er soms helemaal geen zitplaatsen meer."

Vanwege de verbouwing gaat het restaurant van maandag tot en met vrijdag dicht. ,,Zaterdagochtend moeten we zeker weer open zijn, maar we hopen dat we eerder klaar zijn; vrijdagmiddag 17.00 uur. Voor dinertijd."

Groei

Het is niet de eerste keer dat McDonalds Waalwijk verbouwt, zeven jaar geleden kreeg het restaurant onder meer een compleet nieuw interieur. ,,We blijven groeien en investeren," zegt Mannaert. ,,We gaan straks bijvoorbeeld werken met tafelservice. Klanten die bij de zuil eten bestellen, krijgen een kaartje mee. De computer herkent dan waar de klant is gaan zitten zodat we het eten als het klaar is aan tafel kunnen brengen." 

  1. Een griezeltrip van de VPRO liep uit de hand: 3.000 'gehersenspoelde' mensen kwamen midden in de nacht naar Woudrichem
    40 JAAR GELEDEN

    Een griezeltrip van de VPRO liep uit de hand: 3.000 'ge­her­sen­spoel­de' mensen kwamen midden in de nacht naar Woudrichem

    WERKENDAM - Chaos in Woudrichem. Vernielingen, verkeersopstoppingen en baldadigheden. En dat allemaal vanwege een nachtelijke radio-uitzending van de VPRO. Veertig jaar later blikken we met betrokkenen terug op de gebeurtenissen in de vroege ochtend van 10 januari 1978. ,,Er kwamen plotseling hordes mensen over de dijk. Alsof ze waren gehersenspoeld.''

Waalwijk, Heusden e.o.