‘Megavangst’ in drugspand Nieuwendijk: ‘Nog nooit zo veel pillen gezien’

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmiddag in Nieuwendijk een enorme drugsvangst gedaan. Er werden zakken vol xtc-pillen aangetroffen die een straatwaarde heeft van miljoenen euro’s. De politie spreekt van een ‘megavangst’.

Het gaat onder meer om minimaal 200 kilo xtc-pillen. Ook werden grote brokken amfetamine en MDMA in een bedrijfsloods aan de Rijksweg pal langs de A27 aangetroffen. 

De politie kwam de loods op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk was die zo serieus, dat er meteen actie werd ondernomen. Hoewel er volgens buurtbewoners ‘s ochtends al ‘beweging’ te zien was, werd er begin van de middag het pand betreden. Er werd echter niemand aangetroffen.

Gearresteerd

Toch heeft de politie inmiddels een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. De man werd in Waalwijk aangehouden. De politie wil niet zeggen hoe ze de man op het spoor kwamen.

Van Hooijdonk spreekt van een ‘megavangst’: ,,Ik heb in mijn carrière bij de politie nog nooit zoveel xtc-pillen bij elkaar gezien. Het moet hier om een distributiecentrum gaan, gezien de enorme hoeveelheid eindfabrikaat. Dit is tot nu toe de grootste vangst van dit jaar.’’

Nooit iets vreemds

Buurtbewoners zeggen nooit iets verdachts te hebben gezien. ,,Ja, natuurlijk wordt er soms af en aan gereden, maar dat gebeurt al jaren. Het is ook een komen en gaan van mensen. Maar er is me nog nooit iets vreemds opgevallen.’’

De politie is met de sleutel van de eigenaar van het pand binnengekomen. Volgens de politiewoordvoerder heeft hij er echter niets mee te maken. De drugs lagen opgeslagen op de bovenverdieping van de loods in het bedrijfsverzamelgebouw. ,,De benedenverdieping zag er heel normaal uit. Alsof er gewone handel werd bedreven’’, aldus Van Hooijdonk, die in het belang van het onderzoek geen verdere details hierover wil geven. Wel zegt hij meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Gevonden drugs in Nieuwendijk
Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © Marcel van Dorst MaRicMedia
Gevonden drugs in Nieuwendijk
Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Gevonden drugs in Nieuwendijk
Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Onderzoek in bedrijfspand Nieuwendijk
Volledig scherm
Onderzoek in bedrijfspand Nieuwendijk © Marcel van Dorst MaRicMedia