‘Megavangst’ in drugspand Nieuwendijk: ‘Nog nooit zo veel pillen gezien’

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmiddag in Nieuwendijk een enorme drugsvangst gedaan. Er werden zakken vol xtc-pillen aangetroffen die een straatwaarde heeft van miljoenen euro’s. De politie spreekt van een ‘megavangst’.

Het gaat onder meer om minimaal 200 kilo xtc-pillen. Ook werden grote brokken amfetamine en MDMA in een bedrijfsloods aan de Rijksweg pal langs de A27 aangetroffen. 

De politie kwam de loods op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk was die zo serieus, dat er meteen actie werd ondernomen. Hoewel er volgens buurtbewoners ‘s ochtends al ‘beweging’ te zien was, werd er begin van de middag het pand betreden. Er werd echter niemand aangetroffen.

Gearresteerd

Toch heeft de politie inmiddels een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. De man werd in Waalwijk aangehouden. De politie wil niet zeggen hoe ze de man op het spoor kwamen.

Van Hooijdonk spreekt van een ‘megavangst’: ,,Ik heb in mijn carrière bij de politie nog nooit zoveel xtc-pillen bij elkaar gezien. Het moet hier om een distributiecentrum gaan, gezien de enorme hoeveelheid eindfabrikaat. Dit is tot nu toe de grootste vangst van dit jaar.’’

Nooit iets vreemds

Buurtbewoners zeggen nooit iets verdachts te hebben gezien. ,,Ja, natuurlijk wordt er soms af en aan gereden, maar dat gebeurt al jaren. Het is ook een komen en gaan van mensen. Maar er is me nog nooit iets vreemds opgevallen.’’

De politie is met de sleutel van de eigenaar van het pand binnengekomen. Volgens de politiewoordvoerder heeft hij er echter niets mee te maken. De drugs lagen opgeslagen op de bovenverdieping van de loods in het bedrijfsverzamelgebouw. ,,De benedenverdieping zag er heel normaal uit. Alsof er gewone handel werd bedreven’’, aldus Van Hooijdonk, die in het belang van het onderzoek geen verdere details hierover wil geven. Wel zegt hij meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © Marcel van Dorst MaRicMedia
Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Gevonden drugs in Nieuwendijk © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Onderzoek in bedrijfspand Nieuwendijk © Marcel van Dorst MaRicMedia
  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.
  2. Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    Voor de beste plaatsen bij Muziek­feest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.